ILOA

LEIKKIÄ

OPPIMISTA

HUOLENPITOA

LUOMURUOKAA

METSÄRETKEILYÄ

LUONTOKASVATUSTA

ILOA

LEIKKIÄ

OPPIMISTA

HUOLENPITOA

LUOMURUOKAA

METSÄRETKEILYÄ

LUONTOKASVATUSTA

“BON APPÉTIT” SANOI NALLE KUN LUOMUKIRSIKKAA MAISTOI

  • Ruokahetkinä hiljennymme. Nautimme yrttien tuoksuista, luomuvihannesten puhtaista mauista ja siitä että opimme maistamaan kaikkea.
  • Kiitämme äiti maata sen antimista ja kokkia ruokien aromeista.
  • Osaamme ojentaa ja ottaa vastaan, auttaa kaveria vieressä ja pyyhkiä suupielet servetillä.
  • Arvostamme ruokaa, sillä se on kaiken kasvun perusta; terveen kehon, mielen ja yhdessäolon.

Tarjoamme omassa keittiössä valmistettua terveellistä ja herkullista luomuruokaa.

Luomupäiväkodissa lapset saavat puhdasta, lisäaineetonta, itse valmistettua luomuruokaa hyödyntäen monipuolisesti luonnon terveellisiä ja hoitavia kasviksia, marjoja ja yrttejä. Uusiin makuihin totutellaan pikkuhiljaa.

Pienen lapsen kasvava ja rakentuva elimistö on herkkä. Tuemme lapsen kasvua laadukkaalla ja maukkaalla ruoalla, jonka kokkimme valmistaa päivittäin omassa hyvin varustellussa keittiössämme. Sieltä toimitamme vastavalmistetun lounasruoan kuumana myös Itiksen Luomupäiväkoti Kirsikan lapsille.

Olemme ”Portaat luomuun”- ohjelman tähtiluokituksessa tasolla 3/3. Luomu- ja biodynaamisesti viljellyt juurekset ja vihannekset toimitetaan keittiöömme mm. Majvikin tilalta Sipoosta. Hankimme kuivat elintarvikkeet mm. luonnonruokatukku Aduki Oy:sta ja lähikaupasta saamme tuoretuotteita. Hankinnoissa pyrimme keskittymään raaka-aineiden korkeaan laatuun, koska meille on suuri ilo tarjota lapsillemme laadukasta ja maistuvaa lähiruokaa. Marjoja ja omenasosetta on säilötty runsaasti pakastimiin talven varalle mm. aamupuuron höysteeksi.

Kokkimme Heini on koulutukseltaan myös elintarviketieteiden maisteri, pääaineenaan ravitsemustiede. Hän on suunnitellut päivittäisten aterioiden ravintoainekoostumuksen monipuoliseksi ja lapsille sopivaksi.

Artikkeli Luomupäiväkoti Kirsikan toiminnasta – Luomuravintola.fi | Aduki.fi | Majvik – Biodynaaminen maatila | Portaatluomuun.fi

Pieni pilvi pehmoinen heitti lumihiutaleen✨Pienimmät kirsikan kukkaset mehuhetkellä pulkkamäen  jälkeen🌟
Tänään hiljennyimme Adventin aikaan tähtilauluja laulaen ja tarinaa kuunnellen✨✨
Perjantain metsäretkellä eläinkuva metsäjumppaa ja majan rakentamista. Majan keskellä oli takka🔥✨
Syksyn tuuli tiellä puhaltaa, lehdet kaikki maahan putoaa. Nukkumaan, nukkumaan kutsuu äitimaa nyt lapsiaan.
Laajasalon Furuvikissa oli ihanat puitteet grillata lasten kanssa. Kirsikan viskarit leikkivät rannalla ja näkivät meduusoja. Kaikille maistuivat maissi, kasvishodarit ja vaahtokarkit. #ympäristökasvatus#viskaritoiminta #luomupäiväkotikirsikka #furuvikinrantasauna #elämyspedagogiikka
Leivon leivon pullasia, pyöreitä ja maistuvia. Luomupäiväkoti Kirsikan pienimmät leipoivat tänään herkullisia rusinapullia. #steinerpäiväkodinarkea #laajaalainenoppiminen #päiväkodinelämää
Kirsikka avaa ovensa taas huomenna 1. 8. 2023 Tervetuloa!

Päiväkoti Roihuvuoreen!

Luomupäiväkoti Kirsikka Roihuvuoreen Kirsikkapuiston kupeeseen

  • 10-vuotias Itiksen päiväkotimme saa uuden kodin 26.2.2024 alkaen
  • Tuhkimontie 10 00840 Helsinki
  • Lämpimästi Tervetuloa!
Icon
Päiväkoti Roihuvuoreen!
Sulje